شرکت فولاد هفت ویژن شماره ثبت : ۴۰۱۴۸۵

دسته بندی محصولات

فولاد هفت

دسته بندی محصولات

فولاد هفت

شرکت فولاد هفت ویژن شماره ثبت : ۴۰۱۴۸۵

فولاد هفت

ورق روغنی

ورق روغنی

ورق روغنی چیست؟

به ورق روغنی به انگلیسی Cold Rolled Steel Sheet گفته می شود. تولید ورق روغنی با استفاده از فرآیندی با نام نورد سرد انجام می شود. به این دلیل است که این نوع ورق به ورق نورد سرد نیز معروف است.

سال های سال است که محصولات ساخته شده با استفاده از ورق های روغنی تولید شده و در موارد مختلف و زیادی با موفقیت به کار گرفته شده اند. ورق های روغنی جدید نسبت به ورق هایی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند بهبود یافته اند.

این ورق ها امکان کنترل بهتر ضخامت، شکل، پهنا، سطح ظاهری و سایر خصوصیات کیفی خاص دیگر که در کاربردهای در حال رشد آن ها مورد نیاز است را فراهم می کنند.

اگر به مشخصات فنی ورق روغنی توجه کنید، متوجه دلیل کاربردهای زیاد و متنوع آن در صنایع مختلف خواهید شد.

کاربردهای مختلفی مانند ساخت یخچال، ماشین های لباسشویی و ظرفشویی و سایر لوازم خانگی، تولید خودرو، ساخت موتورهای الکتریکی و… .

برای داشتن امکان استفاده از آن در محصولات مختلف، مشخصات فنی ورق روغنی از لحاظ متالورژیکی طوری طراحی می شود که دارای ویژگی های خاصی باشد، خصوصیاتی مانند قابلیت شکل پذیری بالا، کشش پذیری بالا، استقامت بالا، مقاومت در مقابل نفوذ، خصوصیات مغناطیسی، نفوذ پذیری و امکان پاکسازی خوب.

مشخصات ورق روغنی

ورق‌های فولادی تولید شده با فرآیند نورد سرد، ورق آهنی روغنی نامیده می‌شوند. از آنجایی که این ورق‌های فولادی با فرآیند نورد سرد ساخته می‌شوند، در صنعت با نام ورق‌های نورد سرد نیز شناخته می‌شوند.

ورق‌های روغنی، با توجه به آلیاژ به کار رفته و نوع عملیات حرارتی به دسته‌بندی زیر تقسیم می‌شوند:

  • کششی
  • نیم کششی
  • فوق کششی

به منظور جلوگیری از اکسید شدن ورق‌های فولادی و همچنین جلوگیری از آسیب و خراشیدگی روی این ورق‌ها یک لایه روغن‌کاری صورت می‌گیرد. همین امر باعث شده که با نام ورق روغنی شناخته شوند. مهمترین تولیدکننده ورق روغنی در ایران فولاد مبارکه اصفهان است. قیمت این نوع ورق بر هزینه تمام شده بسیاری از محصولات نقش تاثیرگذاری دارد.

انواع ورق های روغنی

ورق‌های روغنی را بر اساس آلیاژ به کار رفته در آن‌ها (درصد کربن، منگنز، سیلیسیوم، فسفر، گوگرد، کروم و …)  و همینطور عملیات حرارتی صورت گرفته برای ساختشان به سه دسته زیر طبقه بندی می‌کنند.

البته انواع دیگری از ورق های روغنی وجود دارد که میتوان دو مورد پرکاربرد ورق های ضد سایش  (EK2)و ورق های ضدزنگ (QSTE) را از میان آنان نام برد.

ورق روغنی بر اساس کیفیت تولید به دسته های متفاوتی تقسیم می شوند. این دسته ها عبارتند از:

  • ورق سرد با کیفیت معمولی یا St12 که رواج بیشتری برای مقاصد عمومی دارد و برای خم کردن و شکل دهی ساده و کاربردهای جوشکاری به کار می رود.
  • ورق آهنی روغنی با کیفیت نیمه کششی St13 برای تولید محصولاتی که نیاز به شکل دهی از روش کشش دارند مناسب است.
  • ورق آهنی روغنی کیفیت فوق کششی St14
  • ورق آهنی روغنی با کیفیت فوق فوق کششی St16

ورق معمولی ST12

پرکاربردترین ورق روغنی است و برای انواع سازه ساختمانی یا صنعتی استفاده می‌شود.

میتوان این نوع ورق‌ را که به ورق های کششی معروف هستند، تا ۴۵ درجه خم کرد.

از مزیت‌های این نوع ورق روغنی، می‌توان به تاریخ انقضای بالای آن که تا ۱۸ ماه است، اشاره کرد.

کاربرد ورق روغنی ST12

  • قطعات الکترونیکی
  • کانتینر سازی
  • اتومبیل سازی
  • پوسته کوره
  • کشتی سازی
  • صنعت ساختمان سازی و عمران
  • بشقاب مخازن تحت فشار

ورق نیمه کشش ST13

این نوع از ورق در سازه های صنعتی و غیرصنعتی با پرسکاری در عمق کم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این محصول که به آن ورق نیمه کششی یا نیمه کشسانی هم می‌گویند، تا ۹۰ درجه می‌تواند خم شود وتاریخ انقضای آن حداکثر ۸ ماه است. این ورق قابلیت جوشکاری خوبی دارد.

ورق فوق کشش ST14

این ورق به دلیل داشتن ساختاری انعطاف پذیرتر نسبت به ورق های روغنی دیگر، در صنایعی مثل خودروسازی که پرسکاری عمیق درآن‌ها صورت می‌گیرد، کاربرد دارد. این محصول می‌تواند به طور کامل تا شود و تاریخ انقضای آن ۸ ماه است.

ورق روغنی ضدزنگ

یکی از تفاوت هایی که این نوع ورق با دیگر انواع ورق های فولادی دارد در روغنی بودن آن است ، پس از تولید این محصول آن ها را با روغن هایی خاصی آغشته می کنند بدین ترتیب حتی هنگامی که در معرض رطوبت و باران قرار بگیرند مقاوم هستند و دچار پوسیدگی و زنگ زدگی نمی شوند.

مشخصات فنی انواع ورق روغنی

برای تولید ورق آهنی روغنی آنالیز های شیمیایی مشخصی لازم است. درصورتی که آنالیز خاصی مدنظر است می توان با توافق بین تولیدکننه و خریدار، به تولید ان اقدام نمود.

عناصر موجود مذاب برحسب درصد وزنی

گرید ورق روغنی نام ورق کربن مگنز فسفر گوگرد
St12 ورق سرد معمولی 0.15 0.60 0.05 0.035
St13 ورق نیمه کشش 0.10 0.50 0.04 0.035
St14 ورق فوق کشش 0.08 0.45 0.03 0.030
St16 ورق فوق فوق کشش 0.06 0.45 0.03 0.020

کاربرد ورق روغنی چیست؟

امروزه کاربرد ورق آهنی روغنی در زمینه های مختلف بسیار گسترش یافته است و بسیاری از صنایع و مشاغل به این ورق ها وابسته هستند. در اینجا به برخی از کاربردهای ورق های روغنی اشاره می کنیم.

ورق های روغنی در مبلمان فلزی

یکی از رایج ترین کاربردهای ورق های روغنی ساخت وسایل فلزی است که معمولاً در ادارات مورد استفاده قرار می گیرند. در هر اداره ای می توان یک کشوی فلزی مخصوص نگهداری اسناد و مدارک را پیدا کرد که معمولاً از جنس ورق روغنی است.

ورق های روغنی در لوله های اگزوز

ممکن است شما پشت میز یا در اداره کار نمی کنید. شاید برای انجام کارتان از خودرو استفاده می کنید. در این حالت نیز احتمالاً لوله اگزوز خودرویتان از جنس ورق روغنی است.

ورق های روغنی در کمدها

اگر دانش آموز یا دانشجو هستید، احتمالاً در مدرسه یا دانشگاه وسایل تان را داخل یک کمد فلزی قرار می دهید. این کمدها نیز از جنس ورق روغنی ساخته شده و رنگ شده اند.

ورق های روغنی در ساخت و ساز

ورق روغنی یکی از پرکاربرد ترین ورق ها در ساخت و ساز است. به عنوان مثال در پروفیل های ساختمانی و ساخت درب و پنجره از ورق روغنی استفاده می شود.

ورق های روغنی در صنعت خودرو

ورق روغنی همچنین در ساخت بدنه خودروها و انواع قطعات خودرو به کار گرفته می شود.

ورق های روغنی در لوازم خانگی

استفاده از ورق روغنی در ساخت لوازم مورد استفاده در منزل نیز بسیار گسترده است.

در لوازم برقی خانگی مانند یخچال فریزر، ماکروفر، اجاق گاز، در ساخت رادیاتور ها، ساخت کابینت ها، و انواع یراق آلات از ورق های روغنی استفاده می شود.

ورق های روغنی برای بسیاری کاربردهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

مصارفی مانند تابلوسازی، تجهیزات روشنایی، ساخت اجزاء و قطعات کشاورزی، ساخت انواع قطعات صنعتی، تولید ماشین های چمن زنی، ساخت طبقه بندی ها، مخازن آب و سوخت، جعبه ها و ظروف مخصوص و بسیاری کاربردهای مختلف دیگر.

انواع ورق روغنی در شرکت فولاد 7

یکی از انواع ورق‌های فولادی که در کارخانه‌ها تولید می‌شود ورق روغنی است که با ورق سیاه متفاوت می ‌باشد، این ورق‌ها از روش نورد سرد تولید می‌شود و در کارخانه‌های تولیدی زیادی در داخل کشور تولید می‌شوند .

مانند کارخانه فولاد غرب، کارخانه هفت الماس ، کارخانه فولاد مبارکه اصفهان و نیز حجم قابل‌ توجهی از آن وارد کشور می‌شود که برند آن‌ها کره، چین و روسیه می‌باشد.

 

قیمت ورق روغنی فولاد مبارکه

عوامل زیادی بر قیمت ورق روغنی تاثیرگذار هستند که در هنگام خرید باید به آنها توجه کرد. با توجه به سطح موردنظر، اندازه ورق موردنیاز، نوع آلیاژ و… قیمت‌ها تفاوت دارند.

امروزه با وجود نواسانات ارزی، قیمت ورق‌های روغنی به صورت روزانه و لحظه‌ای تغییر می‌کند. از این رو با مراجعه به وب سایت آرادآهن می‌توانید از قیمت روز ورق روغنی باخبر شوید.

کیفیت ورق روغنی از عوامل مهمی است که هنگام خرید حتما باید مورد توجه قرار دهید. مسلما ورق‌هایی با کیفیت بالاتر، قیمت بالاتری نسبت به سایر نمونه‌ها دارند. با توجه به نوع کاربری و میزان حساسیت آن، کیفیت موردنظر را انتخاب کنید.

شیوه ساخت ورق‌ها نیز از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن است. به عنوان مثال ورق‌های روغنی نیمه کششی، قیمت متفاوتی با نمونه‌های فوق کششی دارند.

معمولا قیمت ورق فولادی به قیمت روز دلار، قیمت روز آهن و همچنین قیمت روز فولاد بستگی دارد.

جهت خرید با کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید

جهت خرید با کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید

راهنمای خرید

پس از استعلام و بررسی قیمت محصول توسط شما با توجه به لیست قیمت قرار داده شده در سایت، کارشناسان فروش فولاد7  ، قیمت و مشخصات محصول، شرایط پرداخت، زمان بارگیری و تحویل محصول و سایر جزئیات سفارش شما را در به صورت پيش فاكتور به اطلاع شما می‌رساند.

چند نکته در هنگام خرید

 تمامی میلگردهای فولادی با آنالیز و بررسی دقیق توسط آزمایشگاه های معتبر کشور در حضور کارشناسان ما و شما مشتری گرامی ارائه می شود.با توجه به نوسانات بازار، برای اطمینان از قیمت نهایی محصول، با کارشناسان فولاد7  در تماس باشید

Call Now Buttonاستعلام قیمت