لوله درز مستقیم صنعتی از جمله انواع لولههای فولادی پرکاربرد در صنایع است. این محصول در صنایع مختلف دارای کاربردهای متفاوتی بوده و روشهای متنوعی برای تولید لوله درزمستقیم صنعتی وجود دارد. در صنایعی مانند نفت و گاز، پتروشیمی، انتقال آب، ماشین سازی، صنایع ساختمانی و غیره از لوله درز مستقیم صنعتی استفاده میگردد.
لوله درز مستقیم صنعتی چیست؟
همان طور که از نام لوله درزمستقیم صنعتی بر میآید، مدلی از لولههای فولادی است که در دستهبندی لولههای دارای درز یا درزجوش قرار دارد. لوله اسپیرال و لوله کالوپ از زیرمجموعههای دیگر این لولهها میباشند.
به منظور ساخت این نوع از لوله، از فولاد ساده کربنی استفاده میشود. برای تولید انواع لوله درز مستقیم، ورق سیاه را ابتدا در اندازههای معین و مدنظر برش داده و بعد از آن از بین چند غلتک عبور میدهند.
با عبور ورق از زیر غلتک، لبهها به یکدیگر نزدیک شده و درز باقیمانده به کمک فرآیندهای جوشکاری به یکدیگر متصل میشوند. در زیر انواع فرآیندهای جوشکاری مورد استفاده را آوردهایم:
- Elecric Fusion Welding یا جوشکاری ذوب الکتریکی با علامت اختصاری EFW
- Electric Resistance Welding یا جوشکاری مقاومت الکتریکی با علامت اختصاری ERW
- Submerged Arc Welding یا جوشکاری زیر پودری با علامت اختصاری SAW
فرآیند کلی در روش ساخت لوله درز مستقیم به شرح زیر است:
ایجاد پخ در لبه طولی ورق؛
عملیات شکل دهی ورق؛
جوشکاری درز لوله؛
براده برداری از سطح جوش؛
برش لوله تولید شده به طول های مورد نظر؛
قاب گیری و صافکاری لوله های تولیدی؛
بازرسی و کنترل کیفیت لوله های تولید شده؛
بسته بندی و بارگیری لوله های تولیدی.
لوله درز مستقیم به عنوان یکی از محصولات کاربردی در صنعت ساختمان سازی، لوله های گاز و شوفاژ می باشد. در واحد های صنعتی لوله درز مستقیم را تنها با یک درز جوش تولید می کنند که با توجه به شیوه تولید، کاربرد های مختص به خود را دارد. البته دقت بفرمایید که لوله درز مستقیم نسبت به لوله های بدون درز از مقاومت کمتری برخوردار است.
استاندارد انواع لوله درز مستقیم
لوله های درز مستقیم( ERW )
استاندارد ورق های نوردی طبق : DIN 1623-1 برای ورقهای سرد روغنی، DIN EN 10025 و API 5L برای ورقهای گرم
استانداردهای لوله های آب ، گاز و صنعتی طبق : DIN 2440 ، DIN 2394-1 ، BS 1387 ، API 5L ، BS 1139-1
استانداردهای كنترل كیفیت گالوانیزاسیون طبق : DIN EN 10240 / DIN 2444
استاندارد قوطی های صنعتی و ساختمانی طبق : EN 10219-2 / DIN 2395-3
لوله درز مستقیم جوشی
پروسه تولید به این صورت است که ابتدا ورق با عرض مشخص لبه زنی شده و با عبور از دروازه های متعدد به فرم لوله در می آید. پس از جوش و خنک کاری ، با عبور دادن مقطع از دروازه های سایزینگ ، ابعاد دقیق و فرم موردنظر لوله بدست می آید. لوله سپس در طول مورد نیاز بریده و پس از بازرسی نهایی ، آماده ارائه به بازار می شود.
در فرآیند تولید لوله های درز مستقیم، ابتدا ورق با عرض مشخص لبه زنی شده و با عبور از دروازه های متعدد به فرم لوله در می آید. پس از جوش و خنک کاری، با عبور دادن مقطع از دروازه های سایزینگ، ابعاد دقیق و فرم موردنظر لوله بدست می آید. لوله سپس در طول مورد نیاز بریده و پس از بازرسی نهایی، آماده ارایه به بازار می شود.
با کاربردهای لوله درزمستقیم آشنا شوید
- ساخت تاسیسات صنعتی و ساختمانی
- ساخت انواع سازههای فولادی
- مورد استفاده برای انتقال سیالات مانند آب، نفت و گاز
- ساخت خطوط لوله انتقال مواد شیمیایی
- مورد استفاده در صنعت پتروشیمی
- ساخت انواع تونل
- در صنایع کشتی سازی و قسمتهای مختلفی از کشتی استفاده میشود.
- ساخت پل و اسکله
- صنعت معدن
- ساخت خرپا، ستون و نرده
با این کاربردها و تفاسیر متوجه میشویم که لوله درز مستقیم صنعتی دارای شباهتهایی به پروفیل و ستون ساختمانی است. بزرگترین تفاوتی که لوله درز مستقیم صنعتی با پروفیل ساختمانی دارد، گالوانیزه شدن یا پوشش دادن با پرایمر لولههای صنعتی، بنا به نیاز بعد از تولید میباشد.
لوله صنعتی برای خمکاری مناسب نبوده و اگر نیاز به ایجاد خم در آنها باشد (برای ساخت سازههایی که اعضا تشکیل دهنده آنها در چند جهت نصب میشوند)، این لولهها به شکل فارسی بر، برش داده شده و سپس جوش داده میشوند. فولاد ساختمانی جوش پذیری مناسبی داشته و به دلیل استفاده از خواص جوش پذیری این نوع از فولادها، لوله درز مستقیم صنعتی از جنس فولاد ساختمان ساخته میشود.
قیمت لوله درز مستقیم صنعتی
لوله درز مستقیم صنعتی به طور معمول با ضخامتهای ۲ الی ۶ میلیمتر و سایز ۰.۵ الی ۱۶ اینچ موجود بوده و در بازار به فروش میرسد. قیمت لوله درزمستقیم صنعتی میتواند به هر دو مدل کیلویی و شاخهای اعلام میگردد. برای محاسبه نمودن قیمت لوله درز مستقیم صنعتی در روش کیلویی، با مراجعه به جدول وزنی و به دست آوردن وزن مرتبط با هر شاخه، وزن کل را در قیمت هر کیلوگرم ضرب نمایید.
کارخانجات یاران، کیان پرشیا، سپاهان، صابری و کچو از جمله تولیدکنندگان مطرح این مقطع فولادی در داخل کشور میباشند.